Huomioitavaa juuri nyt

Jätetaksa vuodelle 2022 ja siihen tehty tarkistus

1.5.2022

Sydän-Suomen jätelautakunta vahvisti 14.12.2021 pitämässään kokouksessa jätetaksan vuodelle 2022. Löydät taksan kohdasta hinnat. Alkuvuoden polttoaineen hinnannoususta johtuen taksaan tehdään tarkistus 1.5.2022 alkaen.

Lue lisää

Huomioitavaa juuri nyt

Lajitteluasemilla ja jätekeskuksen aukioloajat

28.3.2022

Kannonkosken, Kivijärven, Multian, Kinnulan ja Sumiaisten lajitteluasemat avautuvat huhtikuussa. Nämä asemat ovat auki vain osan aikaa vuodesta. Asemat avautuvat huhtikuussa ja ovat auki lokakuun loppuun saakka. Petäjäveden ja Uuraisten aseman aukioloajat pitenevät tunnilla huhtikuun alussa. Kesälle 2022 tulossa myös lauantaiaukioloaikoja.

Lue lisää

Huomioitavaa juuri nyt

Itsepalveluasiointi Koukussa

25.2.2022

Laajennamme Äänekosken lajitteluasema Koukun asiointia itsepalveluajoilla. Kokeilu käynnistetään maaliskuussa. Ajan varaaminen tapahtuu kotisivujemme kautta. Ensimmäiset itsepalveluajat on varattavissa perjantaille 1.4.2022. Aikoja pääsee varaamaan viikon 13 alussa.

Lue lisää

Huomioitavaa juuri nyt

Polttaisitko sinä vettä? Uusi kampanja päivittää suomalaisten tietämyksen biojätteen lajittelusta

29.10.2020

Mahdollisuus lajitella ja kerätä biojätteet erikseen laajenee uuden jätelain myötä lähivuosina: lajittelun piiriin tulee jopa 800 000 uutta suomalaista. Aikaa ei kuitenkaan ole hukattavaksi, sillä Suomi on jo nyt jäljessä jätteen kierrätystavoitteista.

Lue lisää

Tiedotteet

Vaarallisten jätteiden mobiilikeräys

11.5.2022 - Vaarallisten jätteiden keräysrekka kiertää alueellamme viikolla 23. Muistuttelemme, että vakituisessa ja vapaa-ajan asumisessa syntyviä vaarallisia jätteitä saa tuoda lajitteluasemille ja jätekeskukseen ympäri vuoden niiden ollessa auki.

Teiden kantavuus on heikentynyt kelirikon vuoksi!

2.5.2022 - Raskaalla jäteautolla ei paikoin pysty ajamaan hiekkateillä tien sortumisvaaran takia, minkä vuoksi jäteastia saattaa jäädä tyhjentämättä rytminmukaisena tyhjennyspäivänä. Korvaava tyhjennys pyritään tekemään kahden viikon sisällä, mikäli tien kunto sen sallii.

Puutarhajätekampanjat

28.3.2022 - Toukokuussa järjestetään puutarhajätteiden vastaanotto jätekeskuksessa, asemilla sekä Äänekoskella lumenkaatopaikalla (Holvihalli).

 

KAIKKI TIEDOTTEET

Sammakkokangas on kuntien omistama jäteyhtiö.

Jätepalvelut • Jäteneuvonta • Jätteiden keräys ja käsittely • Jäteastioiden myynti

 

Sähköinen asiointipalvelu mahdollistaa jätehuolto- asioiden hoitamisen 24/7

Sähköinen asiointi mahdollistaa jäteasioiden hoitamisen kellonajasta riippumatta. Yhtiön asiakaspalvelu toki palvelee jatkossakin arkisin klo 9 – 15:

044 4685 502 • info@sammakkokangas.fi

 

ASIOI VERKOSSA

 

Näin otat sähköisen asioinnin käyttöön

 

1. Avaa sähköinen asiointi klikkaamalla pinkkiä pisarasymbolia (Asioi verkossa) tämän sivun oikeasta yläkulmasta tai oheisesta painikkeesta.

2. Sähköistä asiointia varten tarvitset viimeisimmän jätelaskusi. Käyttäjätunnuksena toimii laskulta löytyvä asiakasnumerosi ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla salasanana laskun numero. Salasana tulee muuttaa ensimmäisen kirjautumisen jälkeen.

3. Jätehuoltopalvelun voi tilata sähköisen asioinnin aloitussivulta löytyvän Liity jätehuoltoon -painikkeen kautta. Sähköistä asiointipalvelua voi käyttää, vaikka ei vielä olisi jätehuollon asiakas.

 

Vuosikatsaus

Yhtiön seitsemästoista toimintavuosi oli poikkeuksellinen. Koronan aiheuttamat poikkeujärjestelyt vaikuttivat yhtiön toiminnan pyörittämiseen jonkin verran. Asiakaspalvelu hoidettiin osa vuodesta etänä. Myös yhteistyöpalaverit pidettiin etäyhteyksin. Toisaalta jätehuolto välttämättömyyspalveluna pidettiin poikkeusoloista huolimatta toiminnassa. Suuria muutoksia ei itse palveluun tarvinnut tehdä. Jätemäärissä on näkyvissä kasvua.

Merkittäviä toimia olivat Äänekosken kuntaurakan käynnistyminen ja palvelutehtävien hoitamisen aloittaminen Multialla ja Hankasalmella. Aluekeräyspisteverkoston saneerausta jatkettiin. Jätekeskuksessa tehtiin suotovesien käsittelyn kehittämistä. Yhtiö on ollut mukana useammassa hankkeessa.

 

LUE LISÄÄ

Arkisto

Tiedotuslehti

sammakkonews.jpg
 

UUSIN JULKAISU

ARKISTO

Sydän-Suomen jätelautakunta

 

Sydän-Suomen jätelautakunta on kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen ja sen isäntäkuntana toimii Saarijärven kaupunki. Muut jäsenkunnat ovat Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Uurainen, Petäjävesi, Multia, Hankasalmi ja Äänekoski sekä osittaisena jäsenenä Pihtipudas ja Viitasaari.

Jätelautakunta hoitaa toimialueensa jätelain (646/2011) mukaiset viranomaistehtävät, joita ovat jätehuoltomääräysten, jätetaksan ja palvelutason vahvistaminen sekä jätehuoltoon liittymisen seuranta ja jätehuoltorekisterin ylläpitäminen.

 

LUE LISÄÄ