Huomioitavaa juuri nyt

Jätetaksa vuodelle 2022

3.1.2022

Sydän-Suomen jätelautakunta vahvisti 14.12.2021 pitämässään kokouksessa jätetaksan vuodelle 2022. Löydät taksan kohdasta hinnat.

Lue lisää

Huomioitavaa juuri nyt

Asiakastyytyväisyyskysely teetettiin syksyllä 2020

27.1.2021

Sammakkokangas on teettättänyt muutaman vuoden välein asiakastyytyväisyyskyselyn. Kesely antaa myös paljon lisätietoa jätehuollon kehittämisen tueksi.

Lue lisää

Huomioitavaa juuri nyt

Polttaisitko sinä vettä? Uusi kampanja päivittää suomalaisten tietämyksen biojätteen lajittelusta

29.10.2020

Mahdollisuus lajitella ja kerätä biojätteet erikseen laajenee uuden jätelain myötä lähivuosina: lajittelun piiriin tulee jopa 800 000 uutta suomalaista. Aikaa ei kuitenkaan ole hukattavaksi, sillä Suomi on jo nyt jäljessä jätteen kierrätystavoitteista.

Lue lisää

Tiedotteet

Sydän-Suomen jätelautakunta on vahvistanut palvelutason vuosille 2022 - 2026

17.12.2021 - Sydän-Suomen jätelautakunnan kokouksen 14.12.2021 pöytäkirja on luettavissa Saarijärven kaupungin verkkosivuilla https://www.saarijarvi.fi/paatoksenteko. Palvelutaso 2022-2026 hyväksyttiin § 44 ja palvelutaso asiakirja löytyy pöytäkirjan liitteenä numero 3.

Roskanyytinmurtajat

25.10.2021 - Onko lajittelulla merkitystä? Katso, siivoaako Roskanyytinmurtajat myös sinun ajatuksiasi.

Täydentävään pakkausjätteiden keräysverkostoon muutoksia

25.10.2021 - Jätelain mukaisesti alueellinen pakkausjätteiden keräys on tuottajien vastuulla. Kunnallisella keräyksellä tätä keräystä voidaan täydentää. Pakkausjätteillä tarkoitetaan lasi-, metalli-, kartonki- ja muovipakkauksia.

 

KAIKKI TIEDOTTEET

Sammakkokangas on kuntien omistama jäteyhtiö.

Jätepalvelut • Jäteneuvonta • Jätteiden keräys ja käsittely • Jäteastioiden myynti

 

Sähköinen asiointipalvelu mahdollistaa jätehuolto- asioiden hoitamisen 24/7

Sähköinen asiointi mahdollistaa jäteasioiden hoitamisen kellonajasta riippumatta. Yhtiön asiakaspalvelu toki palvelee jatkossakin arkisin klo 9 – 15:

044 4685 502 • info@sammakkokangas.fi

 

ASIOI VERKOSSA

 

Näin otat sähköisen asioinnin käyttöön

 

1. Avaa sähköinen asiointi klikkaamalla pinkkiä pisarasymbolia (Asioi verkossa) tämän sivun oikeasta yläkulmasta tai oheisesta painikkeesta.

2. Sähköistä asiointia varten tarvitset viimeisimmän jätelaskusi. Käyttäjätunnuksena toimii laskulta löytyvä asiakasnumerosi ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla salasanana laskun numero. Salasana tulee muuttaa ensimmäisen kirjautumisen jälkeen.

3. Jätehuoltopalvelun voi tilata sähköisen asioinnin aloitussivulta löytyvän Liity jätehuoltoon -painikkeen kautta. Sähköistä asiointipalvelua voi käyttää, vaikka ei vielä olisi jätehuollon asiakas.

 

Vuosikatsaus

Yhtiön seitsemästoista toimintavuosi oli poikkeuksellinen. Koronan aiheuttamat poikkeujärjestelyt vaikuttivat yhtiön toiminnan pyörittämiseen jonkin verran. Asiakaspalvelu hoidettiin osa vuodesta etänä. Myös yhteistyöpalaverit pidettiin etäyhteyksin. Toisaalta jätehuolto välttämättömyyspalveluna pidettiin poikkeusoloista huolimatta toiminnassa. Suuria muutoksia ei itse palveluun tarvinnut tehdä. Jätemäärissä on näkyvissä kasvua.

Merkittäviä toimia olivat Äänekosken kuntaurakan käynnistyminen ja palvelutehtävien hoitamisen aloittaminen Multialla ja Hankasalmella. Aluekeräyspisteverkoston saneerausta jatkettiin. Jätekeskuksessa tehtiin suotovesien käsittelyn kehittämistä. Yhtiö on ollut mukana useammassa hankkeessa.

 

LUE LISÄÄ

Arkisto

Tiedotuslehti

sammakkonews_2021_92ppi.jpg
 

UUSIN JULKAISU

ARKISTO

Sydän-Suomen jätelautakunta

 

Sydän-Suomen jätelautakunta on kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen ja sen isäntäkuntana toimii Saarijärven kaupunki. Muut jäsenkunnat ovat Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Uurainen, Petäjävesi, Multia, Hankasalmi ja Äänekoski sekä osittaisena jäsenenä Pihtipudas ja Viitasaari.

Jätelautakunta hoitaa toimialueensa jätelain (646/2011) mukaiset viranomaistehtävät, joita ovat jätehuoltomääräysten, jätetaksan ja palvelutason vahvistaminen sekä jätehuoltoon liittymisen seuranta ja jätehuoltorekisterin ylläpitäminen.

 

LUE LISÄÄ