Julkisoikeudellinen jätetaksa

Jätetaksa koostuu jäteastioiden tyhjennyshinnoista, perus- sekä aluekeräyspisteen käyttöoikeusmaksuista. Jätelautakunnan vahvistama jätetaksa on Äänekosken ja Petäjäveden alueelle osin poikkeava muusta alueesta. Erot johtuvat erilaisesta kuljetusjärjelmästä. Järjestelmät yhtenäistyvät lähi vuosina, jolloin myös taksa on koko alueella yhtenäinen. 

Asumisen jätetaksa 2019 (Lataa PDF) voimassa 1.1.2019 alkaen

Jäteastian tyhjennyshinnan osalta Äänekoskella sovelletaan vain käsittelyhintaa. Äänekoskella kuljetusmaksun määrittelee kuljetusyrittäjä.

Petäjäveden jätetaksa 1.4.2019 alkaen (Lataa PDF) 

Jäteastiatyhjennyshinnat muodostuvat käsittely- ja kuljetusmaksuosuuksista.

Perusmaksulla katetaan hyötyjätehuolto (aluekeräyspistepalvelu), vaarallisten jätteiden keräily ja käsittely, jäteneuvonta ja jätelautakunnan palvelut.

Käyttöoikeusmaksua vastaan sekajätteen voi toimittaa aluekeräyspisteen sekajäteastiaan. Aluekeräyspisteen käyttöoikeus on korvaava palvelu oman jäteastian käytölle.

Jätetaksan suuruus tarkistetaan kerran vuodessa. Jätelautakunta vahvistaa vuosittain seuraavan vuoden jätetaksan. Taksa on julkisoikeudellinen eli ulosottokelpoinen.

Jätekeskuksen ja -asemien vastaanottohinnat

Sammakkokankaan jätekeskuksen vastaanottohinnasto jätelain 32§:ssä tarkoitetuille kunnan vastuulla oleville jätteille löytyy tästä alla olevasta PDF tiedostosta. Nämä hinnat eivät koske yrityksiä ja yhteisöjä. Katso näissä tapauksissa vastaanottohinnat yrityshinnaston kohdalta. Jätekeskuksen taksa (lataa PDF) 

Lajitteluohje: Lajitteluohje (Lataa PDF)

Pientuojien hinnat jätekeskuksessa ja -asemilla

Lataa kattavampi hinnasto: Jäteasemien vastaanottohinnat