FB_IMG_1589435757947 (2).jpg

Äänekosken lajitteluasema Koukku

Äänekosken lajitteluasema Koukku sijaitsee Koukkuniemen teollisuusalueella osoitteessa Nuottatie 5 (kääntyy Koukkuniemenkatu 32 kohdilta).

Lajitteluasema Koukku palvelee seuraavasti (läpi vuoden):

  • ma - ti klo 10 - 16
  • ke - to klo 10 - 18
  • pe suljettu

Lajitteluasema on tarkoitettu asumisessa (vakituinen ja vapaa-ajan) syntyville jätteille. Kuormakoko on henkilöautolla ja peräkärryllä tai pakettiautolla tuotavat kuormat. Koukussa ei vastaanoteta kuorma-auto- tai traktorikuormia.

Sammakkokangas Oy:tä kunnallisena jäteyhtiönä sitoo jätelaissa (17.6.2011/646) kunnan toissijaisen velvollisuuden (TSV) piiriin kuuluvan jätehuoltopalvelujen tarjonnan rajoitukset ja se mitä näistä palveluista on jätelaissa määrätty (5 luku 33§). Sammakkokangas voi tarjota yrityksille, yhteisöille ja seurakunnille palveluita mikäli mm. palvelun tarjonnan puute on todennettu. Äänekoskella on yksityistä jätteiden käsittelypalvelua tarjolla, joten TSV asiakkaiden tulee käyttää ensisijaisesti näitä palveluita. 

Lajitteluasemien vastaanottohinnat 1.1.2021

Hinnasto kotitalouksille ja vapaa-ajan asukkaille, hinnat sisältävät alv 24 %

  • pienerä max 200 l: 7,50 €
  • pienerä<1m3: 12,00 € 
  • pienerä<2m3: 18,00 € 
  • pienerä<3m3: 24,01 € 
  • yli 3 m3 ylittävästä osasta veloitetaan +12,00 €/m3  

Metalli, vaaralliset jätteet ja sähkölaitteet vastaanotetaan veloituksetta.

Kuormasta menee maksu, jos kuorma sisältää maksullisia jätteitä.

Puujäte on omana kuormana tuotuna maksuton kyllästettyä/ kestopuuta lukuunottamatta, josta menee kuormamaksu. Koukussa vastaanotetaan kyllästettyä/ kestopuuta vain alle kuution kuormia. Maksimi koko on 1,5m ja puu ei saa sisältää metalliosia tms. Pienet naulat ja ruuvit ovat sallittuja. Ratapölkyt ja pylväät eivät ole kuluttaja kyllästettyä-/ kestopuuta. Näitä ei vastaanoteta Koukussa lainkaan.

Puutarhajätteen vastaanotto Koukussa läpi vuoden. Lisäksi keväällä ja syksyllä keräyskampanja lumenkaatopaikalla/ Holvihallilla.  

Esimerkkejä kuormahinnoittelusta

 - mekanismi nojatuoli <1m3

 - kahden istuttava sohva <2m3

 - kolmen istuttva sohva <3m3