Aluekeräyspisteiden käyttö

Sammakkokangas ylläpitää toimialueellaan noin 120 aluekeräyspistettä. Lähes aina pisteissä on keräys lasille, metallille, kartongille ja paperille. Nämä hyötyjätteet ovat vakituisten ja vapaa-ajan asukkaiden käytössä perusmaksua vastaan. Uutena jätejakeena muutamiin pisteisiin on lisätty muovipakkausten keräysastia.

Haja-asutusalueella keräyspisteissä kerätään myös sekajätettä. Nämä sekajäteastiat ovat VAIN ALUEKERÄYSPISTEEN VUOSIMAKSUA maksavien käytössä. Vuosimaksuakaan vastaan pisteeseen ei saa tuoda rakentamisen, remontoinnin ja suursiivouksen jätteitä, sähkölaitteita tai vaarallisia jätteitä. Nämä tulee viedä jäteasemille tai jätekeskukseen. Käyttöoikeus koskee vain tavanomaista päivittäisessä toiminnassa syntyvää pienijakoista sekajätettä.

Pisteen väärinkäytöstä laskutetaan siivousmaksu, kun sellaista havaitaan ja tekijä on tiedossa.

Toivomme, että pisteiden käyttö on asianmukaista. Väärinkäytökset vaikuttavat negatiivisesti yleiseen viihtyvyyteen, mutta myös pisteiden sotkeminen aiheuttaa jätteiden jatkokäsittelyyn haasteita. Esimerkiksi hyötyjätejae saattaa sotkeutua materiaalina käyttökelvottomaksi. Toisaalta tahallinen sotkeminen lisää yleisiä jätehuollon kustannuksia.

Pisteiden sijainneista löytyy lisätietoa täältä.