TIEDOTE; Asumisen jätehuolto

 vakituiset ja vapaa-ajan asukkaat

Äänekosken kaupunki on liittynyt Sammakkokangas Oy:n osakkaaksi ja siirtänyt 1.7.2017 alkaen jätelain (646/2011) 43 §:ssä määritellyt palvelutehtävät yhtiön hoidettavaksi. Jätelaissa määriteltynä (23§) jätehuoltoviranomaisena on toiminut 1.7.2017 alkaen Sydän-Suomen jätelautakunta. Äänekosken kaupungin teknisellä lautakunnalla ja sen alaisella henkilöstöllä ei ole jätehuoltoon liittyviä tehtäviä enää 30.6.2017 jälkeen. Sammakkokangas Oy on yhdeksän kunnan omistama jätehuoltopalveluita omistajilleen tuottava yritys, jolla ei ole yksityistä omistusta. Äänekosken lisäksi muita yhtiön osakkaita ovat Saarijärven ja Viitasaaren kaupungit sekä Pihtiputaan, Karstulan, Uuraisten, Kinnulan, Kannonkosken ja Kivijärven kunnat. Kaikki edellä mainitut kunnat ovat myös lautakunnan jäseniä. Yhtiön pääpaikkana toimii Sammakkokankaan jätekeskus Saarijärvellä. Sammakkokangas on ekovoimalaitosyhtiö Riikinvoima Oy:n osakas. 

Äänekosken alueella on voimassa edelleen Äänekosken kaupungin teknisen lautakunnan 7.9.2016 hyväksymät jätehuoltomääräykset. Jossakin vaiheessa jätelautakunta yhtenäistää määräykset. Lisäksi Äänekoskella on voimassa jätetaksa, jonka Äänekosken tekninen lautakunta on hyväksynyt 2.12.2015. Yhtiön toiminta ja perusmaksulaskutus perustuvat näihin voimassa oleviin jätehuoltomääräyksiin ja jätetaksaan siihen saakka, kunnes jätelautakunta tekee asioista uudet päätökset.  

Vuonna 2017 jätehuollossa tapahtuu vähän näkyviä muutoksia. Sammakkokangas vastaa asumisessa syntyvien jätteiden käsittelystä, jäteneuvonnasta, Konginkankaan ja Sumiaisten jäteasemista ja perusmaksulaskutuksesta. Lisäksi yhtiö hoitaa lääkejätteiden käsittelypalvelua yhteistyössä alueen apteekkien kanssa. Äänekoskella ei ole tehty päätöstä muuttaa jätekuljetusjärjestelmää. Näin ollen kiinteistön omistajien jäteastiapalveluihin liittyvät sopimukset jatkuvat ennallaan. Sammakkokankaan tehtävänä on hoitaa jäte käsiteltäväksi asianmukaiseen paikkaan keräilyn jälkeen.  

Sammakkokangas Oy:n hallituksessa on kaksi jäsentä Äänekoskelta ja yksi muista osakaskunnista. Äänekosken edustajat ja heidän henkilökohtaiset varajäsenet ovat: 

Varsinainen jäsen Johanna Vertainen, varalla Marko Tuhkanen 

Varsinainen jäsen Juho Kautto, varalla Sirpa Martins 

Sydän-Suomen jätelautakunnassa Äänekoskella on myös kaksi edustaa ja heillä varajäsenet. Äänekoskella on lautakunnan varapuheenjohtajuus.  

Varsinainen jäsen ja varapuheenjohtaja Seppo Ruotsalainen, varalla Riitta Nyrönen  

Varsinainen jäsen Sinikka Rautiainen, varalla Ilkka Kovanen 

 

Ohessa ovat Sammakkokankaan ja jätelautakunnan yhteystiedot. 

Lisätietoa: www.sammakkokangas.fi

Sammakkokangas Oy

Asiakaspalvelu p. 044 4685 502, info@sammakkokangas.fi

Toimitusjohtaja Outi Ruuska p. 044 4685 500, outi.ruuska@sammakkokangas.fi

Sydän-Suomen jätelautakunta

vs. Jätehuoltoasiamies Päivi Muhonen  

p. 050 3903 765, paivi.muhonen@saarijarvi.fi

 

Tänä vuonna jätehuoltoon liittyvää tietoa jaetaan joka kotitalouteen perusmaksulaskun yhteydessä sekä SammakkoNews asiakaslehdessä. Perusmaksulasku laskutetaan jo tänä vuonna kaupungin sijaan Sammakkokangas Oy:n toimesta.