kukka.png

 

Järjestettyyn jätehuoltoon liittyminen

Lainsäädännön mukaan jokaisen kiinteistön tulee kuulua järjestetyn jätehuollon piiriin tavalla tai toisella. Sammakkokangas Oy huolehtii jätehuollon lakisääteisistä palvelutehtävistä Äänekoskella, Saarijärvellä, Karstulassa, Kinnulassa, Kannonkoskella, Kivijärvellä, Uuraisilla ja Petäjävedellä. Äänekoskella ja Petäjävedellä on muista edellä mainituista kunnista poikkeava jätteen kuljetusjärjestelmä mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että Sammakkokangas Oy ei hoida jäteastioiden tyhjennyspalvelua. Sopimus tyhjennyspalveluista tehdään suoraan kuljetusyrityksen kanssa.

Järjestämiimme palveluihin kuuluvat jätteiden keräily ja käsittelyaluekeräyspisteiden ylläpito, jäteasemapalvelut sekä jäteneuvonta. Tarjoamme kotitalouksille kolme eri tapaa liittyä jätehuoltopalveluidemme piiriin:

Oma jäteastia

Solmi jätehuoltosopimus suoraan Sammakkokankaan kanssa ja hanki kiinteistöllesi oma jäteastia.

Äänekoskella ja Petäjävedellä solmi jäteastian tyhjennysten osalta sopimus kuljetusyrityksen kanssa ja hanki kiinteistöllesi oma jäteastia.

Jätekimppa

Muodosta edullinen jätekimppa toisen tai useamman kiinteistön kanssa. Yhteinen jäteastia säästää kaikkien aikaa ja vaivaa.

Käyttöoikeus

Tee käyttöoikeussopimus ja toimita kiinteistösi sekajäte aluekeräyspisteen sekajäteastiaan. Sopii pääasiallisesti vapaa-ajan kiinteistöille.

Mikäli valitset tämän palvelun Äänekosken tai Petäjäveden alueella, asioi Sammakkokangas Oy:n kanssa. Äänekoskelle on perustettu kesällä 2018 kymmenen aluekeräyspistettä ja pisteiden perustaminen jatkuu 2019. Petäjävedelle verkostoa aloitetaan rakentamaan 2019. Nämä pisteet ovat Sammakkokankaan ylläpitämiä.

Kiinteistökohtaiset jätteenkeruuastiat

Alle 5 huoneistoa:

sekajäteastia
oma biojäteastia tai komposti
lasi, metalli ja kartonki toimitetaan aluekeräyspisteeseen

5 tai useampia huoneistoja:

sekajäteastia
biojätteen keräysastia
keräysastiat lasille, metallille ja kartongille

Vapautuksia järjestetystä jätehuollosta ei voida myöntää. Kaikkien kiinteistöjen tulee siis olla liitettynä jätehuoltoon. Jätelautakunnan toimesta voidaan tarvittaessa ratkaista miten kiinteistö liittyy jätehuoltoon.

Yrityksille

Liikekiinteistöt voivat tehdä sopimuksen Sammakkokangas Oy:n kanssa liittymisestä järjestettyyn jätehuoltoon. Yritysten tulee kuitenkin varmistua ennen sopimuksen tekoa siitä, että muuta palvelua ei ole kohtuudella saatavilla. Sammakkokangas Oy on kunnallisena toimijana jätelain mukaisesti toissijainen vastuu (TSV) tarjota yrityksille jätehuoltopalveluita. Liikekiinteistöillä tulee olla tarvittavat keräysastiat kaikkia kiinteistöllä syntyviä em. jätejakeita varten, sillä aluekeräyspisteiden keräysastiat on tarkoitettu vain kotitalouksille ja mökkiläisille.