Vältä asiointia lajitteluasemilla ja jätekeskuksessa

Koronatilanteen vuoksi vallitsevassa poikkeustilanteessa jätehuoltoyhtiöt pyytävät kotitalousasiakkaitaan välttämään asiointia lajittelu- ja jäteasemilla. Kotitalousasiakkaita pyydetään siirtämään lajittelu- ja jäteasemilla asiointi myöhempään ajankohtaan.

Sammakkokangas Oy rajoitti asema- ja jätekeskusasiointia 23.3.2020 alkaen. Lajitteluasemilla asiointi järjestetään, kun asiakas on ennakkoon yhteydessä ja jätteen tuontia ei voida siirtää myöhempään ajankohtaan. Sama pätee yksityisasiakkaiden osalta jätekeskusasiointiin. Jätekeskuksessa vastaanotetaan kuntien ja yritysten jätteet myös poikkeustilanteessa. Järjestely on voimassa 13.5.2020 saakka. 

 

Kotitalousasiakkaita pyydetään varastoimaan pienet määrät lajittelu- ja jäteasemalle kuuluvaa jätettä kotona poikkeusolojen yli. Jos asiointi lajittelu- tai jäteasemalla on välttämätöntä, on tärkeää muistaa hygieniaturvallisuusohjeet sekä riittävä etäisyys henkilökuntaan ja toisiin asiakkaisiin.

Jätehuoltoyhtiöt ovat järjestäneet lääkejätteen vastaanoton apteekkien kautta. Lääkejätteet suositellaan toistaiseksi säilyttämään kotona.

Huomioi seuraavat hygieniatoimet asioidessasi lajittelu- ja jäteasemilla:
• Älä asioi asemilla, jos olet sairaana, palannut 14 vuorokauden sisällä ulkomailta tai sinut on määrätty karanteeniin.
• Vältä lähikontaktia. Pidä vähintään kahden metrin etäisyys toisiin ihmisiin.
• Huolehdi käsiesi puhtaudesta.
• Yski hihaan tai nenäliinaan.

Huomioi, että tilanteet voivat muuttua nopeasti. Tarkista lajittelu- tai jäteasemasi aukiolo ennen jätteen tuontia. Seuraa poikkeusoloajan tiedotusta jätehuoltoyhtiösi verkkosivuilta.

Lajitteluasemat ja jäteasemat ovat jätehuoltoyhtiöiden vastaanottopisteitä niille jätteille, joita ei voi laittaa kodin jäteastioihin tai viedä aluekeräys- tai ekopisteille. Varmista jätehuoltoyhtiöstäsi, mitä jätteitä käyttämäsi lajittelu- tai jäteasema vastaanottaa.

Lisätiedot
Jätekukko Oy www.jatekukko.fi/poikkeusolot
Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Ekokymppi www.ekokymppi.fi
Keski-Savon Jätehuolto www.keskisavonjatehuolto.fi
Metsäsairila Oy www.metsasairila.fi
Sammakkokangas Oy www.sammakkokangas.fi
Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy www.savonlinna.fi/jatehuolto
Ylä-Savon Jätehuolto Oy www.ylasavonjatehuolto.fi